Руски самолет се разби в Египет

На борда са пътували около 220 души, няма данни за оцелели

Руски самолет се разби в Египет
328 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

В събота сутринта пътнически самолет на руската авиокомпания „Колавия“ с около 220 души на борда се разби в централната част на египетския Синайски полуостров, съобщават световните медии.  

Египетските власти потвърдиха информацията и локализираха отломките от самолета. „Военни самолети са намерили отломките в планинска област, 45 линейки са изпратени към зоната, за да евакуират ранените и загиналите“, се казва в съобщение от кабинета на премиера на Египет.

Самолетът е извършвал полет от египетския курорт Шарм ел Шейх към Санкт Петербург, а на борда му е имало е 212 пътници, 17 от които деца и 7-членен екипаж. Всички те са били руски граждани, съобщава Russia Today. 

Разбилият се днес в Египет руски самолет е напълно унищожен и повечето хора на борда вероятно са загинали, предаде Reuters, като се позова на представител на властите, пристигнал на мястото на катастрофата.

Летателният апарат е паднал в Северен Синай, на 100 километра от Ел Ариш, твърди катарската телевизия Ал Джазира, цитирана от ТАСС.

Египетските сили за сигурност заявиха, че няма признаци руският самолет да е бил свален. Изказването бе направено във връзка с атентатите, които ислямистки движения и близки до „Ислямска държава“ групи извършват в северната част на Синай от около 2 години.

Според данните от интернет портала Flight Radar24, който следи полетите по целия свят, самолетът е започнал да губи височина, след което е изчезнал от радарите на авиодиспечерските служби. Машината е понижила рязко височината си с около 1,5 км, а след това е изгубила връзка с диспечерите.

Подкрепи Economic.bg