Руските туристи се завръщат в Турция

17 чартърни линии стартират от 7 юли

Руските туристи се завръщат в Турция

Турция дава положителна оценка за връщането на руските туристи по курортите в страната, според прогнози до края на година най-малко 750 хил. руснаци ще посетят страната. Това заяви по един от турските телевизионни канали ръководителят на Асоциация на хотелиерите и туристическите инвеститори в Турция Йусуф Хаджисюлейман.

Според него, дори ниските цени в Турция не са в състояние да компенсират миналогодишния поток от руски туристи в страната. Той коментира, че първите чартъри от Русия до турските курорти ще бъдат на 7-8 юли и предимно това са полети на турски туроператори. 

Според информацията на дирекцията на гражданска авиация на Турция, ведомството вече е съгласувало с руската страна изпълнението на 17 чартърни програми от 7 юли. В същото време от руската авиация не потвърждават съгласуваните чартъри от Русия до Турция. 

Вчера на заседание на правителството в Турция премиерът Бинали Йълдъръм заяви, че политиката за нормализиране на двустранните отношения вече дава положителни резултати. "В сектора на туризма, където ние сме изправени пред сериозна криза, Русия вдига ограниченията, руските туристи вече са започнали да идват, а броят на посещенията ще се увеличи", каза министър-председателят.

Коментари: 0