Ryanair съкращава 3000 служители

Компанията обяви, че най-вероятно отново ще полети през юли

Ryanair съкращава 3000 служители

Снимка: pixabay

3962 ~ 1 мин. четене

Нискобюджетната компания Ryanair обяви, че планира да съкрати 3000 служители и води преговори с Boeing за отлагане на доставките на самолети, тъй като не очаква европейският въздушен трафик да се възстанови напълно от кризата с коронавируса до 2022 г., обяви ирландският превозвач, цитиран от Reuters

Преди две седмици нискотарифнатa авиокомпания заяви, че може да генерира по-слаба печалба през 2021 г., но няма планове да отлага поръчките на самолети. Сега Ryanair разкри, че ще отложи завръщането към нормалната си дейност за месц юли, а не за юни, каквато информация първоначално се беше появила. Освен това компанията ще лети само с 50% от планирания си капацитет в продължение на три месеца до края на септември.

Авиопревозвачът посочи, че преразглежда плановете си за растеж и поръчките на самолети, като води преговори с Boeing, за да отложи броя на доставките през следващите 24 месеца. „Към момента Ryanair очаква възстановяването на търсенето и цените (до нивата от 2019 г.) да отнеме поне две години, тоест най-рано до лятото на 2022 г.“, коментира главният изпълнителен директор Майкъл О‘Лиъри.

Той твърди, че авиокомпанията ще започне консултации за затварянето на бази и съкращаването на до 3000 работни места, предимно пилоти и кабинен екипаж.

Rynair заяви, че очаква загуба в размер на 100 млн. евро за трите месеца до края на юни. По думите на О‘Лиъри това е първият път, в който авиокомпанията ще е на загуба за това тримесечие.

Коментари: 0