Съдят за корупция бившия президент на Бразилия

Той определи обвиненията като \"фарс\"

Съдят за корупция бившия президент на Бразилия
Бразилският съд прие обвиненията срещу бившия бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва, който ще бъде съден за корупция и пране на пари заради аферата "Петробраз", предадоха световните медии.

Смята се, че Луис Инасио е получавал от компанията незаконни плащания и недвижима собственост. Той е заподозрян и в пране на пари.  

Съдия Сержио Моро, който отговаря за разследването по случая, обяви, че при предоставените доказателства за отговорността на бившия бразилски президент, се приемат обвиненията. 

Самият Лула да Силва окачествени обвиненията срещу себе си като "фарс" и "пиротехнически спектакъл". "Тъжен съм, защото току що научих, че съдия Моро е приел обвиненията срещу мен, въпреки, че това е фарс, огромна лъжа, голям пиротехнически спектакъл", заяви той. 

Освен срещу Лула, обвинения в корупционни действия във връзка със скандала с държавната петролна компания "Петробраз, са повдигнати и срещу съпругата му и още шест души. 

Корупционният скандал около компанията избухна още през 2014 г. Според разследващите, мениджъри от компанията са подписвали договори с изпълнители на завишени цени, за което получавали комисионни. Тези пари са били използвани за подкупи на политици от управляващата партия. 

Коментари: 0