Samsung едва удържа първенството на най-големия африкански смартфон пазар

Китайската компания Transsion Holdings стопи разликата помежду им до едва 2%

Samsung едва удържа първенството на най-големия африкански смартфон пазар

Снимка: Pixabay

1604 ~ 1 мин. четене

Китайските смартфон „нашественици“ продължават да дишат във врата на Samsung. След като преди месец стана ясно, че корейският гигант е отстъпил първенството на втория по големина азиатски пазар (в Индия), сега актуални данни илюстрират негативна тенденция и на най-големия пазар в Африка – нигерийския.

Свидетелство за това е докладът от пазарния мониторинг на Counterpoint, посочва Quartz. В битката за първото място в Нигерия срещу корейския гигант е базираната в Китай компания Transsion Holdings. В нейното портфолио влизат брандовете Tecno, Infinex и Itel.

Общо техният дял в африканската страна се равнява на 32% през 2017 г. Това е увеличение спрямо предходната година, когато те са привлекли 25% от продажбите там.

За сравнение делът на Samsung в Нигерия се е свил до 34% през 2017 г. Това означава, че двете компании ги делят едва 2% разлика.

Негативните тенденции за Samsung се потвърждават и от факта, че компанията вече загуби лидерството си на континента. Марките на Transsion държат 28% от пазара в Африка, докато корейската е завладяла 27% през 2017 г. 

Коментари: 0