ТОЛ такси – различни през работните дни и уикенда

Изпълнителят на поръчката за ТОЛ системата смята проектът да бъде завършен за една година

ТОЛ такси – различни през работните дни и уикенда
1504 ~ 1 мин. четене
След въвеждането на ТОЛ системата у нас пътуващите ще могат да бъдат таксувани с различни такси в зависимост от това по кое време пътуват – през работната седмица или уикенда. Това е мнението на директора на „Капш телематик технолоджис България“ Михаел Вебер, което той изрази по време на форум за стратегическа инфраструктура и инвестиции в България през 2018 г., предаде „Монитор“. Фирмата спечели търга за изграждането на ТОЛ системата у нас, което трябва да се случи  до една година, според Вебер.

Освен различното таксуване, Михаел Вебер представи и идеята за сателитно базирана система, която да събира пътните такси – ще бъдат изградени метални естакади по магистралите.  По негови думи в България пътните такси ще засегнат пътуващите по всички пътища, а не както е в Австрия, където се таксуват само пътуващите по магистралите.

Според Вебер, таксите, които ще бъдат събирани от ТОЛ системата могат да заменят европарите за изграждане, ремонт и поддръжка на пътищата.

Инж. Дончо Атанасов, който също присъства на форума обясни, че приоритет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) са магистралите „Хемус“ и „Русе – Велико Търново“. Според Атанасов през март тази година трябва да започне строителство на 10 км от Ябланица – Боаза, а до края на 2018 г. да започнат тръжните процеури за строителство на 135 км от „Русе – Велико Търново“.
Коментари: 0