Samsung представи умния часовник Gear S3

Той дава възможност за мобилни разплащания, LTE свързаност и вграден GPS

Samsung представи умния часовник Gear S3

Samsung Electronics представи иновативният умен часовник Gear S3. Вдъхновен от традиционните часовници и часовникарското изкуство, Gear S3 съчетава дизайна си с най-новите мобилни технологии. Устройството се отличава с IP68 сертификат за водоустойчивост, възможност за мобилни разплащания и LTE свързаност и вграден GPS.

Samsung Gear S3 е с два варианта на дизайна – Frontier и Classic - които отговарят на различния начин на живот на потребителите. Вдъхновен от активните изследователи, Gear S3 Frontier предлага както надежден, така и стилен дизайн, който слива формата с функционалността. Моделът е създаден за работа във всякакви условия и среда – независимо дали сте на бизнес среща или отдъхвате сред природата. 

Gear S3 Classic отдава почит към минималистичния, елегантен стил, характерен за повечето емблематични часовници. Всяка отличителна черта - от кръглата рамка до високо качествените декорации и катарами, е преобразена, за да пресъздаде външния вид на класическия часовник. В допълнение, Gear S3 се съчетава с набор от 22mm каишки, като по този начин потребителите могат лесно да персонализират своя часовник, за да подхожда на всяко облекло или специален повод.

Това е и първото устройство от гамата Gear, което разполага с Corning® Gorilla® Glass SR+ покритие, специално предназначено за носими устройства, за да осигури по-твърд и устойчив на надраскване дисплей.

Устройството разполага с 16-мегапикселов Always On дисплей (AOD) и Super AMOLED технологията. Always On дисплеят винаги показва времето, превръщайки се в изискан екран, който имитира външния вид и усещането от луксозните  часовници.

Емблематичната за Gear S3 въртяща се рамка се отличава с нови подобрени функционалности.  Потребителите могат да приемат или отказват повиквания и да изключат алармата без да докосват екрана. В допълнение, съобщенията могат автоматично да се превърнат  в текст или емоджи, чрез писане или рисуване върху дисплея. Потребителите могат също да създават кратки напомняния или списъци със задачи чрез приложението Reminders.

Gear S3 поставя удобство на китката, позволявайки на потребителите да оставят своя смартфон, когато не се нуждаят от него. Вграденият GPS дава възможност на потребителите внимателно да следят ежедневните си фитнес занимания, докато алти/барометърът и скоростомерът позволяват проследяване на показатели, като надморската височина и атмосферно налягане, внезапни промени във времето, изминато разстояние и скорост.

Коментари: 0