Сърбия е все по-атрактивна дестинация за българите

Освен в пограничните градове пътуваме най-често до Белград

Сърбия е все по-атрактивна дестинация за българите
6322 ~ 1 мин. четене

Българските туристи все повече посещават Сърбия. Близо една четвърт ръст на посещенията и 12% повече нощувки, отчитат от туристическия борд на западната ни съседка.  

Туристите в Белград са на първо място по многобройност, докато за цяла Сърбия те са на трето място. Освен в пограничните градове в последните години сънародниците ни пътуват най-често към Белград и във всички посоки на Северна и Западна Сърбия, посещават и зимните курорти, съобщи Желка Пудар от Националния туристически борд на Сърбия, който участва на туристическото изложение "Ваканция и СПА Експо". 

"Българските туристи обичат да изследват нови места и атракции, заинтересовани са от културните паметници, историята и религията. Сърбия може да предложи атракции за всички възрасти - от семейни почивки до фестивали и концертни прояви", заяви Пудар. 

Що се отнася до сръбските туристи в България, предпочитанията са основно към летните ваканции и ски курортите. Причината е, че България не се рекламира много в Сърбия. Туризмът ни е известен най-вече с летни, зимни ваканции и обиколни турове до София.  Според данните, пътуващите към България са първо хора от пограничните области, както и от Белград и Нови Сад и други големи градове.

"На тази туристическа борса всички пакети за празничните дни в България, както и за Новогодишните празници 2018 са договорени", посочи Пудар.

Подкрепи Economic.bg