САЩ съдят Ланс Армстронг за $100 млн.

Бившият колоездач е обвинен в измама, свързана с огромни спонсорски договори

САЩ съдят Ланс Армстронг за $100 млн.
4433 ~ 1 мин. четене

Американското правителство ще съди Ланс Армстронг за нанесени щети на стойност 100 млн. долара. Министерството на правосъдието обвинява бившия колоездач в измама при подписването на огромни спонсорски договори, съобщи Sky Sports.

В периода между 1996 г. и 2004 г. отборът на Армстронг беше спонсориран от Американските пощи, като делото срещу колоездача е именно за приемане на десетки милиони долари от тях в този период. Държавната компания е платила 32 млн. долара на Армстронг и неговия отбор. Тази сума ще бъде утроена, ако колоездачът изгуби делото.

Адвокатите на спортиста смятат, че Американските пощи са спечелили поне 160 млн. долара от партньорството с него. Защитата на Армстронг отказа да даде официално изявление по темата. Според федералният съдия, който е ангажиран с делото, спорът между двете страни  ще бъде решен от съдебно жури. 

Армстронг получи доживотна забрана да се занимава професионално с колоездене през 2012 г., когато му бяха отнети и седемте титли от „Тур дьо Франс“. През януари 2013 г. бившият спортист призна, че е използвал забранени субстанции при всичките си успехи в Обиколката на Франция.

Подкрепи Economic.bg