Състоянието на най-богатата жена надхвърли $40 млрд.

Добрите новини за Кристи Уолтън дойдоха след последния отчет на Wal-Mart

Състоянието на най-богатата жена надхвърли $40 млрд.
3785 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

Състоянието на най-богатата жена в света Кристи Уолтън надхвърли 40 млрд. щатски долара, след като акциите на Wal-Mart достигнаха най-високата си стойност в историята, пише Bloomberg.

Шейсет и пет годишната дама наследила сериозен дял в най-големия търговец на дребно в глобален план, след като съпругът ѝ Джон Уолтън загива при инцидент през 2005 г. Той умира при катастрофа със саморъчно направен самолет в щата Уайоминг.

Заедно с роднините си по съпружеска линия - Роб, Джим и Алис, Кристи контролира общо състояние оценявано на повече от 150 млрд. щатски долара. Фамилията притежава и около 25 млн. акции от базирания в Темпе, Аризона производител на соларни панели First Solar. Тази инвестиция, обаче, не се оказва толкова доходоносна, като от началото на година дяловете на компанията са поевтинели с 13%.

Пазарната капитализация на Wal-Mart се покачи с 4% до над 266,2 млрд долара. Причина за оживлението бяха отчетите за последното тримесечие, които показаха по-голяма печалба от прогнозираната.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg