Саудитският крал прати 16 камиона лични вещи в Анталия

Придружаващата делегация на кралската особа e от 1 000 души

Саудитският крал прати 16 камиона лични вещи в Анталия
4373 ~ 2 мин. четене

16 камиона лични вещи и 65 „Мерцедес“-а специална поръчка на саудитския крал Салман Бин Абдулазиз пристигнаха в турския курорт Анталия за срещата на Г-20 и САЩ, която ще се състои на 15 и 16 ноември. Един от най-луксозните хотели в Европа „Мардан Палас“ е затворен заради посещенията. В него бяха стоварени огромните количества багаж и луксозни автомобили, доставени със самолети на Саудитска Арабия.

Придружаващата кралската особа делегация от 1 000 души е втората по численост, която ще се включи в двудневната среща на лидерите. Крал Салман Бин Абдулазиз и синът му принц Ал-Валид бин Телал бин Абдулазиз ал Сауд ще отседнат в специални резиденции, в които нощувката е на стойност 15 000 евро. Личните им вещи в промишлени количества включват дори спалното бельо, чашите, дрехите им и всички възможни дребни детайли от ежедневието им, те бяха натоварени в 16 камиона на летището и доставени в хотела. Единствената делегация, която ще бъде настанена извън зоната на срещата, е тази от Саудитска Арабия.

Свръх-луксозният „Мардан Палас“ е построен и оборудван за 1, 4 млрд. долара, след задълбочени огледи на всички хотели преди два месеца кралски пратеници са го избрали за място на престоя, 546 стаи са готови да посрещнат високопоставените членове на делегацията. Първоначалната резервация е била за 3 дни, но по-късно е увеличена на две седмици. Стаите са по-скоро дворцови зали, цените варират от 800 евро до 15 000 евро на ден, пише БГНЕС.

Гостите на хотела ще бъдат почерпени със сладки, украсени със златни листенца още при стъпването им в хотела. Предвидени са специални екипи от 250 души за сигурността и здравето на саудитския крал. Храната на многолюдната фамилия и делегацията включва ястия от световната кухня, СПА-център с площ 7 500 кв. метра е една от екстрите, пожелани от гостите.

Цените на нощувките обаче предвиждат само закуска, докато удовлетворяването на височайшите потребности далеч надскача това, поради което прогнозата е, че дневните разходи на делегацията ще надхвърлят 1 млн. долара. В дизайна на хотела са вложени 10 000 кв. метра златен варак, 500 000 кристали и 23 000 кв. метра италиански мрамор, което го прави и най-притегателното място за очите на всички участници в срещата на върха на Г-20.

Тъй като делегацията на краля ще бъде настанена извън зоната на форума, за безопасното й придвижване се строи подземна връзка, която трябва да бъде финализирана до дни. Мерките за сигурност в Анталия са безпрецедентни, районът ще бъде капсулиран в затворено въздушно пространство и без външен достъп по суша и море.

Подкрепи Economic.bg