Google срещна проблеми при реализацията на роботната технология

Replicant, както е името на отдела, загуби своя създател и голям лидер

Google срещна проблеми при реализацията на роботната технология

Преди близо 2 години Google обяви създаването на изцяло нова дивизия, която тайно придоби дузина компании, занимаващи се по един или друг начин с роботи. Състоянието на тази дивизия обаче в момента не е много добро, отчаяно опитвайки се да изпълни първоначалната си цел, а именно създаването на роботна технология, ориентирана към потребителите до 2020 г.

Replicant, както е името на отдела, загуби своя създател и голям лидер – Анди Рубин, който напусна компанията през 2014 г., оставяйки въпроса как да бъдат изпълнени първоначалните му амбиции за създаването на толкова сложна технология до 2020 г.

Рубин заяви, че стратегията е била определена преди неговото напускане, но изглежда Replicant, която е независима част от Alphabet, е загубила голяма част от вдъхновението си. Съществуването на Replicant в рамките на Google е пряко свързано със своя създател.

И когато Рубин реши да напусне компанията гигант Google, за да даде начало на своята собствена Playground Global през октомври 2014 г., това нанесе тежък удар върху амбициите и климата в Alphabet. Въпреки че в момента на напускането си, екипът на отдела бе формиран и уточнен, както и стратегията за изпълняване на целите, програмата за създаването на толкова сложен робот може да се сравни със създаването на компютъра в миналото. Подобен робот изисква синхронизирането на най-модерните технологии за изкуствен интелект със супер прецизни механични устройства със сензори, способни да разпознаят заобикалящия ги свят.

Коментари: 0