Водопади от шоколад потичат в гръцки музей

1200 л течен шоколад се изливат пред очите на посетителите

Водопади от шоколад потичат в гръцки музей
4271 ~ 1 мин. четене

Водопади от шоколад, планини от фъч, гигантски трюфели и реки от карамел ще има в Музея на шоколада, който отваря врати в Атина, предаде гръцката агенция АНА-МПА. Музеят ще приема посетители от този уикенд, след като предизвика огромен успех в Солун, където привлече над 350 хил. посетители за 7 месеца, съобщава електронното издание на в. „Етнос“.

Шоколадовата експозиция е разположена на площ от 3500 кв. метра и ще може да бъде разглеждана до 21 февруари 2016 г. Посетителите ще могат да се запознат с екзотичното какаово дърво. В изградения храм на ацтеките те ще научат повече за индианците, за културата им, както и ще чуят невероятни истории за какаото. В „Джунглата на Амазонка“ те ще могат реално да почувстват топлината и задушаващата влажност, а със съвременни технологични средства ще могат да проследят пътя на какаото и шоколада в Европа. 

Музеят разполага с фабрика за шоколад, където посетителите ще могат да участват в производството, опаковането и естествено в дегустацията на шоколадовите изкушения. Фабриката за бишкоти показва как се правят бишкотите, а във фабриката за мляко посетителите могат да се снимат на приказен фон на малка ферма. 

С „машина на времето“ пътувате през държавите и епохите, където е пътувал и шоколадът. В музея има и най-големият водопад от шоколад в Европа с 1200 литра истински течен шоколад, които се изливат пред очите на посетителите, уточнява БТА.

Подкрепи Economic.bg