„Шарли Ебдо“ пародира „Шпигел“ с карикатура на Меркел

Германският канцлер държи в ръка отрязаната глава на съперника си Шулц

„Шарли Ебдо“ пародира „Шпигел“ с карикатура на Меркел
4271 ~ 1 мин. четене

Сатиричното издание „Шарли Ебдо“ излезе с поредната си провокативна карикатура, чийто главен герой този път е германският канцлер Ангела Меркел.

На първа страница на германската версия на изданието Меркел е изобразена да държи в ръка отрязаната глава на нейния политически съперник Мартин Шулц. Както е известно Шулц напусна поста си на председател на Европейския парламент, за да се включи в предстоящите парламентарни избори в Германия.

Именно той е водещата фигура в кампанията на социалдемократите и ще е техният кандидат за настоящия пост на Меркел – канцлер на федералната република. Социологическите проучвания показват, че Шулц се ползва със сериозни симпатии сред германските гласоподаватели и има еднакъв рейтинг с този на Ангела Меркел.

Шаржът на „Шарли Ебдо“ пародира корицата на лявото немско списание „Шпигел“, изобразяваща карикатура на новия американския президент Доналд Тръмп, който държи отрязаната глава на Статуята на свободата.

Атаката на сатиричния вестник е в обичайния остър стил: „читателите на „Шпигел“ губят педалите“ и вероятно ще разгневи мнозина.

Подкрепи Economic.bg