Шест полезни неща, които Siri може да направи за вас

Виртуалният асистент на Apple става все по-умен и функционален

Шест полезни неща, които Siri може да направи за вас

Siri съществува откакто iPhone 4s дебютира през 2011 г., но виртуалният асистент на Apple е много по-полезен през последните години. Това е така, защото Siri е нещо повече от машина за въпроси и отговори; научава за навиците ви за използване на iPhone и ги използва активно.

Например, Apple пусна нова функция, наречена Siri Shortcuts със своя софтуер iOS 12, която от миналата есен дава възможност на Siri да прави предложения въз основа на вашите навици на използване и рационализиране на задачите. Няколко компании като American Airlines, Caviar за доставка на храна и производителя на глюкоза Dexcom наскоро добавиха „преки пътища” (shortcuts) към своите приложения, като се присъединиха към хилядите, за които Apple твърди, че вече поддържат тази функция.

Това е едно от няколкото подобрения, които Apple направи в Siri през последните години, тъй като конкурентните компании като Google и Amazon агресивно разширяват възможностите на своите собствени виртуални помощници.

Вижте по-долу 6 полезни начина, по които Siri може да ви помогне да спестите време.

1. Да изровите стари снимки

Ако имате хиляди снимки на вашия iPhone, Siri може да ви помогне да извадите някоя от тях, примерно, снимана преди 5 години, вместо да скролвате в галерията си. Просто кажете нещо като: "Покажи ми снимки от София от 2013 г.", и асистентът ще ви ги покаже, без да се налага да превъртате.

2. Да пуснете камерата

Не винаги е удобно да прекратите това, което правите, да се върнете обратно към началния екран и да докоснете иконата на камерата. Вместо това, можете просто да кажете: "Хей, Сири, направи снимка", и тя отива направо в приложението на камерата. Ако използвате iPhone 6 или по-стар модел, телефонът ви ще трябва да бъде включен в източник на захранване, за да използвате Hands-free Siri - което означава, че ще трябва да задържите хоум бутона надолу, докато Siri се активира.

3. Да изтриете всички аларми наведнъж

Ако често добавяте нови аларми, вместо да редактирате съществуващи такива, когато промените в графика си, то ви чака дълъг списък. За да го изчистите и да започнете от нулата, просто кажете: „Сири, изтрий всички аларми“.

4. Да намерите слушалките си AirPods

Ако не можете да си спомните къде сте оставили безжичните слушалки на Apple, опитайте да попитате Siri. Ако те са в обхвата на свързаните с вас устройства на Apple, Siri може да ги подкани да издадат звук, така че да можете да ги намерите.

Ако те са извън обхвата, пак можете да видите времето и мястото, на което са били последно онлайн, чрез Find My iPhone.

5. Да разберете колко живот на батерията остава на вашите AirPods и Apple Watch

Ако не можете да видите на своя iPhone състоянието на батерията на свързаните устройства, просто кажете нещо като: "Хей, Сири, колко батерия остава в моите AirPods?".

Нужно е обаче да използвате iPhone 6s или по-нова версия, за да използвате Siri на вашия смартфон, без да го включвате в захранването.

6. Да споделите местоположението си с приятел или член на семейството

Използването на функцията "Споделяне на местоположението" (Share Location)в приложението на Apple може да ускори времето, необходимо за споделяне на текущото ви местонахождение с любим човек.

Когато настройвате функцията, изберете желания получател и натиснете бутона "Добави към Siri", за да запишете вашата персонализирана фраза. Можете да приспособите тази фраза, за да съответства на името на получателя (например - „Хей, Сири, кажи на Дан къде съм!“).

Коментари: 0