Шест вкусотии, които не трябва да пропускате в Англия

© ECONOMIC.BG / pixabay
На прага на празниците е време за пътувания и почивки. За онези, които ще празнуват в Англия foodpanda подбра шест вкусотии, които за нищо на света не трябва да пропуснете да опитате.
Ето ги и най-добрите кулинарни попадения в английската столица:
Английска закуска
Няма начин да отидете в Лондон и да не похапнете от най-популярния представител на английската кухня по света – Английската закуска. Това, което е характерно за нея е, че е много засищаща и богата на различни вкусове и аромати. Зарежда те с енергия и въпреки, че в своя пълен вариант доста се различава от типичната българска закуска, определено е в синхрон с българския вкус.
Тя включва пушен бекон, подсладен с мед, шунка или наденичка, запържени домати и гъби, хрупкави ролца с бекон, бъркани яйца или яйца на очи, пържени филийки хляб или такива приготвени на тостер, апетитно намазани с масло.
Fish & Chips
Ако посещавате Англия и искате да усетите британския дух, трябва да си поръчате риба и пържени картофи или т.нар Fish & Chips. Това ястие е традиционна храна за местните. Както на всеки друг остров, в менюто на англичаните също има риба. Приготвят я панирана в дебело тесто, което много наподобява родните мекици. Обикновено рибата е треска и винаги върви заедно с пържени картофи.
Мъфини
Когато става въпрос за десерт, то определено най-типичният за Англия, това са мъфините. Те могат да се намерят във всяка пекарна в Лондон. Обикновено са пухкави и с пълнеж от ядки или плодове.
Английски чай
Една от най-вкусните традиции в Обединеното кралство е пиенето на следобеден английски чай. Обикновено се сервира с мляко, мед и захар. Най-често чаят се сервира с тънко нарязани сандвичи със зеленчуци или десерт под формата на бонбони, кекс, бисквити или торта.
Бургери
Особено силно влияние над Острова има американската кухня, най-вече „fast food“ индустрията, и макар бургерите често да спадат към тази категория, на места в Англия се предлагат по-качествени варианти.
Първото и най-важното нещо е бургерът да бъде приготвен от прясно месо. Най-подходящо е говеждото, но разбира се, че може да бъде използвано всякакво месо. Ключов елемент при приготвянето на каймата е да се спази съотношението 80% месо и 20% сланина. Друг важен фактор е, че каймата трябва да бъде смляна на момента и не е препоръчително да е готова.
Солен пай
Един от традиционните специалитети е именно солен английски пай. Английският солен пай представлява плънка от тесто и пълнеж от месо или зеленчуци в сос. Соленият пай може да се намери в почти всяко меню на английските заведения.