Шестте държави, които нямат летища

До тях може да се стигне само с друг транспорт

Шестте държави, които нямат летища

Снимка: Pixabay

Когато решите за пътувате до друга държава, първото нещо, което може би правите, е да резервирате полет.

Има обаче няколко държави, които нямат собствени летища.

Всъщност, точно 6 на брой,пресметна „Бизнесинсайдър”.

Вижте кои са те:

Ватикана


На площ от 109 акра в сърцето на Рим се намира Ватикана. Тя няма собствено летище, но посетителите лесно могат да стигнат там през столицата на Италия.

Сан Марино


Сан Марино също е заобиколен от италианска земя. Петата най-малка страна в света има малко повече от 33 000 жители и се намира само на девет мили от Международното летище Федерико Фелини в Римини, Италия.

Монако


За да посетите Монако - втората най-малка страна в света, веднага след Ватикана - ще трябва да минете през международното летище на Ница. То се намира само на 25 минути път с кола от Монако, която има население от едва 38 500 души.

Лихтенщайн


Интересното е, че третата и четвъртата най-малка страна, съответно Науру и Тувалу, имат свои собствени летища; но петата и шестата най-малка не. Вече споменахме Сан Марино, а след нея се нарежда Лихтенщайн. За да стигнете до тук със самолет, ще трябва да минете през Швейцарското летище Сен Гален-Алтенрайн, на 24 мили от столицата.

Андора


Андора е съвсем малка държава – от единия до другия й край са едва 25 мили. Тя се намира в долина в Пиринеите и пристигането тук става през Испания или Франция. Най-близкият вариант за столицата на Андора е летището Жирона-Коста Брава в Испания.

Палестина


И накрая, няма летище директно в палестинските територии, така че най-добрият вариант е Международното летище Бен Гурион в Израел.

Коментари: 0