\"Шевролет\" показа \"Стингрей\" за Европа

Колата ускорява до 100 км/ч за 4,2 секунди

\
336 ~ 1 мин. четене

Американският производител „Шевролет" представи европейската версия на Стингрей" - най-мощният, най-пъргавият и най-икономичният стандартен модел от фамилията. Колата се предлага като купе и кабрио.

Автомобилът използва осемцилиндров V-образен мотор с мощност 466 к.с. и 630 Nm въртящ момент, като е снабден с нова седемстепенна механична скоростна кутия. „Стингрей" ускорява до 100 км/ч за 4,2 секунди.

Колата е снабдена с Drive Mode Selector, който променя в пет режима настройките на 11 системи по автомобила. Серийно предлаганите в Европа коли ще са снабдени с пакета Z51, който прави колата подходяща за пистово шофиране.

Той включва диференциал с ограничено приплъзване на задния мост, подсилени спирачки, охлаждане на диференциала и скоростната кутия, специално окачване и аеропакет. Откритата версия на „Стингрей" е снабдена с покрив, който се сгъва и разгъва за 21 сек., при скорост до 48 км/час.

„Стингрей" ползва 19-цолови джанти отпред и 20-цолови отзад. Гумите са Michelin Pilot Super Sport ZP по технологията run-flat, позволяваща шофиране до 80 километра и при пълна липса на въздух.

Подкрепи Economic.bg