Щатските акции отчетоха загуби на фона на ръста на заразата

Тръмп заяви, че се надява страната да бъде „напът към възстановяване“ до 1 юни

Щатските акции отчетоха загуби на фона на ръста на заразата

Снимка: БТА

328 ~ 2 мин. четене

Пандемията продължава да се разраства. Само в САЩ, броят на заразените се повиши с 20 087 през изминалия ден и достигна до 183 хил. Тръмп заяви, че се надява страната да бъде „на път към възстановяване“ до 1 юни.

Американските акции отчетоха загуби във вторник. Dow Jones затвори 410 пункта по-ниско, или с 1.8%, до 21 917, а S&P 500 спадна с 1.6% до ниво от 2 584. Акциите на банки като JPMorgan, Citigroup и BoA продължиха спада си. JPMorgan и Citi спаднаха съответно с 3.6% и 4.5%, докато Bank of America загуби 3.7%.

Европейските акции отчетоха лек ръст, след като китайският PMI за март надмина очакванията на анализаторите. Тръмп и Путин се съгласиха по телефонен разговор техните най-високопоставени лица в енергетиката да обсъдят пазара на петрол. Златото поевтиня с над 2% спрямо долара, въпреки това Q1 2020 беше шестото поредно тримесечие на покачване за ценния метал.

Акценти днес                                    

Индекси на активността в производствения сектор

На 1 април ще бъде публикувана информация за PMI в Европа и САЩ. Индексът измерва нивото на бизнес активност на мениджърите в производствения сектор в страните. Стойност на индекса над 50 пункта говори за експанзия, а под 50 за свиване.

Инструмент на фокус - Microsoft

Акциите на технологичния гигант отскочиха от нивото на подкрепа, образувано от предходни дъна. Втората половина на март месец, цената се намираше в положителен трендови канал. Във вторник цената прекоси 100 SMA, но не успя да затвори деня над индикатора.

USD/CAD

 От началото на март, USD поскъпна спрямо CAD с над 9%. След като достигна стойности от над 1.4660, валутната двойка обърна посоката на движение, като в момента се намира в низходящ трендови канал и цената отново достигна до 50 периодната експоненциална средна.

Platinum

След като платина срещна ниво на подкрепа при 600 USD, което на няколко пъти ограничи опитите за спад, ценният метал успя да възвърне около 38% от натрупаните загуби. Силният положителен импулс беше ограничен около 736 USD. Линиите на бавният Стохастик са на път да се пресекат, което ни дава сигнал за обрат в посоката на тренда.

Japan 225

След като срещна подкрепа около 16 000, японският индекс успя да възвърне голяма част от загубите. В момента на графиката можем да видим формацията на триъгълник.

Подкрепи Economic.bg