Щатските индекси не отчетоха големи изменения

На фокуса на инвеститорите е предстоящата двудневна среща на Фед

Щатските индекси не отчетоха големи изменения

Снимка: Pixabay

188 ~ 3 мин. четене
Щатските борсови индекси не записаха големи изменения в първия работен ден от новата седмица, като основна причина бяха очакванията за тазседмичните преговори между Китай и САЩ и за предстоящата двудневна среща на Комитета по паричната политика на Федералния резерв. Индустриалният Dow Jones нарасна с 0.11 на сто или близо 29 пункта до 27221 пункта, поведен от натрупаните печалби вчера на Home Depot, Merck и Intel. Широкият S&P 500 поддаде под натиска на мечките и се раздели с 0.16% до 3020 пункта с водещи губещи сектори като финансовия и този на комуникационните услуги.

Технологичният NASDAQ се раздели с 0.44% и затвори до 9293 пункта под натиска на Microsoft със спад от 0.2% и Facebook – с 1.9% за деня. На фокуса на инвеститорите е предстоящата двудневна среща на Фед, което ще завърши в сряда с оповестяването на решението и  последващата пресконференция на Джером Пауъл. Въпреки доброто състояние на икономиката и безработицата под 4%, очакванията са централните банкери да понижат основния лихвен процент за пръв път от 2008 г. с 25 или 50 базисни пункта.

В часовете след края на борсовата търговия, новотъргуваната на публичния пазар Beyond Meat изнесе смесени корпоративни отчети за второто тримесечие и обяви плановете си за втора емисия акции.

Успешното първично публично предлагане на компанията вчера бе засенчено от отчета, като в рамките на търговската сесия акциите поевтиняха с 5.4%, а след затварянето – с близо 10%.

Акценти днес

Потребителско доверие – САЩ

В 17:00 часа днес ще бъде изнесена информация за потребителското доверие в САЩ за месец юли, като се очаква то да се покачи до 125.0 пункта след спада до 121.5 при очаквани 131.1 пункта за юни. Индикаторът може да прогнозира потребителските разходи, които оказват голямо значение в икономическата дейност на страната.

Инструмент на фокус - Starbucks

Акциите на популярната верига се движат постоянно и постепенно във възходящ канал, като в края на миналата седмица с отличния си отчет за второто тримесечие на годината акциите пробиха горната граница и вчера записаха много слабо понижение, което затвърди пробива като успешен. Индикаторът MACD заформи ново отворено движение в положителна територия между 2 и 3 пункта, което ни кара да смятаме, че поне в краткосрочен план се очаква поскъпване. След него може да последва кратко понижение в цената, което може да се използва за покупка със средносрочна цел на по-изгодни цени.

GBP/USD

Една от най-търгуваните валутни двойки записа значително понижение вчера, което изпрати котировките до най-ниските стойности от март 2017 г. насам, прекъсвайки продължителното „кръжене“ под горната граница на низходящия канал. Предвид ситуацията около Брекзит очакваме лирата тепърва да отслабва, поради което не смятаме, че би било възможно обръщане на тренда и съответно в комбинация с низходящото движение на MACD смятаме, че моментът е удачен за средносрочно скъсяване на лирата.

Oil US

Щатският лек суров петрол WTI продължава неясното си движение от последните два месеца, като към момента то е ограничено от стойностите при 38,20% и 50,00% от Корекцията на Фибоначи. Възможно е цената да направи спад под 55 долара за барел, като , ако това се случи, ще може да се влезе в къса позиция с цел 51 долара. При изкачване над 60 долара очакваме краткосрочно поскъпване до не повече от 63-64 долара.

S&P 500

След достигнатите максимуми на широкия индекс, очаквано вчера котировките записаха лек спад. Индикаторът Стохастик бележи низходящо пресичане и предстои излизане от зоната на купувачите, което може за кратко да потопи бенчмарка. Нагласите ни са оптимистични, поради което смятаме, че всяко понижение може да се използва за покупка, но такава със средносрочен характер заради глобалните турболенции  като търговските преговори между САЩ и Китай и забавения световен икономически растеж.
Подкрепи Economic.bg