Ще призная Крим за част от Русия, ако стана президент

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ

Ще призная Крим за част от Русия, ако стана президент

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви, че ако бъде избран за президент на САЩ, ще обмисли въпроса с признаването на Крим за част от Русия, както и отмяна на санкциите, наложени на Москва заради ситуацията в Украйна.

„Ще разгледаме въпроса, ще го обмислим“, заяви Тръмп по време на пресконференция във Флорида.

Въпреки коментарът на милиардера, в Кливланд на конгреса на Републиканската партия бе прието, че едно от нещата в предизборната платформа, ще са санкциите да останат в сила, докато не бъдат напълно възстановени суверенитетът и териториалната цялост на Украйна.

Доналд Тръмп коментира, че руският президент Владимир Путин не уважава кандидатът на демократите Хилари Клинтън, нито пък настоящия президент на САЩ Барак Обама. И изрази надежда, че руският държавен глава изпитва уважение към него, защото това ще подобри отношенията между двете страни, в случай че бъде избран за президент.

Милиардерът отрече да има каквито и да било връзки с Русия, предаде Франс прес, цитирана от Дарик. Той увери, че никога не се е срещал с Путин и има съмнения за ролята на Москва в скандала с изтеклите имейли на Демократическата партия, заради които председателката й Деби Уосърман Шулц подаде оставка.

"Ако Русия е причината за скандала, то това ще е наистина лошо, защото показва до каква степен руснаците не уважават нашата страна", каза Тръмп.

Коментари: 0