Ще се яви ли Бойко Борисов в парламента?

Депутатите настояват той да се яви, за да представи Националния план за възстановяване и устойчивост

Ще се яви ли Бойко Борисов в парламента?

Снимка: Красимив Свраков

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

С решение на депутатите от петък министър-председателят в оставка Бойко Борисов е задължен да се яви днес за изслушване в парламента относно Националния план за възстановяване и устойчивост. Днешният дневен ред предвижда единствено изслушване на премиера в оставка и финансовия министър в оставка Кирил Ананиев.

Борисов от своя страна заяви, че не разбира защо трябва да се яви в парламента, след като са гласували оставката му и той вече е обикновен гражданин. Той напомни, че План за възстановяване има и той е в Народното събрание, пояснявайки, че депутатите могат да го приемат или отхвърлят.

Борисов към момента е в болница, след като получи травма на крака и се наложи да се подложи на спешна операция. От видеосъобщение, публикувано във Facebook страницата му, става ясно, че най-вероятно няма да се яви пред депутатите.

Тази седмица в пленарна зала за първо гласуване влизат и предложенията за промени в Изборния кодекс, направени от ГЕРБ за мажоритарния вот. Тези на „Демократична България“ за дистанционно електронно гласуване и на „Изправи се! Мутри вън!“ за въвеждане на 32-ри избирателен район извън страната.

Според програмата на парламента новите изборните правила ще бъдат разгледани в петък. Тогава ще се разглеждат и промените в закона за политическите партии, предложени от „Има такъв народ“, включително партийната субсидия да бъде намалена от 8 на 1 лев за получен действителен глас.

Коментари: 0