Швейцария също ще разчита на местни туристи за спасяване на сезона

Ски сезонът във Вербие вече стартира

Швейцария също ще разчита на местни туристи за спасяване на сезона

Снимка: Unsplash

1044 ~ 1 мин. четене

Ски курортите на Швейцария са решени да направят силно завръщане тази зима, след като коронавирусът нанесе сериозен удар върху икономиката им още през пролетта. Надеждата дойде първо във Вербие. Заради ранен снеговалеж курортът отвори някои от своите ски писти на 30 октомври.

Курортът обаче разчита на огромен брой международни туристи, които вероятно тази година няма да успеят да прекарат зимната си ваканция в страната. Затова управляващите призоваха местните жители на Швейцария да подкрепят местната икономиката и да спасят зимния сезон.  

Подобни призиви бяха отправени многократно и към българите, но въпреки това браншът прогнозира пълен крах на зимния сезон в България.

„Наясно сме, че международните пътувания са почти невъзможни заради ограниченията заради пандемията“, казва Лоран Ваучер, главен изпълнителен директор на Televerbier, най-голямата ски лифт компания в Швейцария, предава Euronews. От Вербие се надяват, че през втората половина на зимния сезон ситуацията ще се подобри и хората ще се чувстват по-сигурни отново да започнат да пътуват.

Елитният швейцарски курорт Вербие вече е отворен за посетители, но всички те са задължени да носят предпазна маска в цялата ски зона, включително на опашки за качване на ски лифта, както и в обществения транспорт и във всички закрити зони. Накратко, ще трябва да носите маска за лице навсякъде, където ще бъдете в непосредствена близост до други хора.

Подкрепи Economic.bg