Швеция отпуска $ 29 млн. за адаптация към изменението на климата

Световната Конференция на ООН в Париж бе открита с едноминутно мълчание

Швеция отпуска $ 29 млн. за адаптация към изменението на климата

Швеция ще отпусне 250 милиона крони (около $ 29 милиона) в помощ на бедните страни, за да се адаптират към променящия се климат. Това бе обявено от правителството на Кралство.

"Финансирането на преходните мерки, е от решаващо значение за малките островни държави и най-слабо развитите страни, които днес трябва да се борят със сериозните последици от изменението на климата, - заяви министърът на международното сътрудничество за развитие Изабела Левин.

Тя каза още, че "Тази подкрепа показва, че Швеция приема по-голяма отговорност, и страната все още е начело на процеса за подпомагане на страните, изправени пред най-големи предизвикателства. "

С едноминутно мълчание в памет на жертвите от терористичните атаки бе открита Световната Конференция на ООН по изменението на климата в парижкото предградие Ле Бурже. Церемонията по откриването оглави френският президент Франсоа Оланд. Сред участниците са лидерите на над 150 страни по целия свят.

Световният форум ще се проведе от 30 ноември до 11 декември. Според резултатите от него се очаква да се подпише ново международно споразумение, което да гарантира укрепването на международните усилия за намаляване на тежестта върху климатичната система, и да заменят Протокола от Киото след 2020 г.. 

Коментари: 0