Сидеров се закани да проверява лобистките закони на Симеонов

Лидерът на \"Атака\" иска да проверява договорите за концесии

Сидеров се закани да проверява лобистките закони на Симеонов

 След разговорите с премиера Бойко Борисов лидерът на Атака Волен Сидеров се закани, че ще проверява "лобистки" закони на вицепремиера Валери Симеонов.

В парламента Сидеров заяви, че иска той да отговаря за концесиите и проверките на договорите за тях, тъй като липсва контрол. Затова лидерът на „Атака” иска от Симеонов той да контролира този сектор.

„Има замърсяване, неспазване на договори, липса на контрол. Защото, ако вицепремиерът ходи по дискотеките, аз ще направя нещо много по-сериозно. 1290 концесии има общо в България. От тях около 560 са за природни богатства. Т.е. природните богатства са дадени на концесия на някаква фирма. В случая говорим за златото, моя тема от както е дадена тази концесия”, каза той.

„Ще отида с компетентни органи, така както се прави за заведения в момента, и ще проверя на място какво става с добива. Защото в момента аз имам информация, че се изнасят тонове, стотици тонове концентрат от нашите находища, без никой да контролира какво е количеството и накрая фирмата-износител казва, ами изнесохме толкова. Дали е така, даже няма и контрол. Тоест, ще осъществя контрол както за добива на злато, така и за концесии, които ощетяват България", обясни Сидеров.

Относно трусът в „Обединените патриоти” той коментира, че няма ясно политическо решение. „Това става процедурно – или с оставка на правителството, или с много сериозен катаклизъм, който пак да доведе до оставка или префасониране на коалиция. Т.е. патриотите излизаме от коалицията, казваме – няма да участваме повече и тогава, примерно ДПС, както виждам от този разговор, имат амбицията да подкрепят правителство на малцинството”, обясни Сидеров.

Коментари: 0