Слави Трифонов: Няма да се кандидатирам за президент

„Приличам ли на Бареков?“, попита шоуменът

Слави Трифонов: Няма да се кандидатирам за президент

Няма да се кандидатирам за президент на предстоящите избори. Това заяви шоуменът Слави Трифонов в предаването „120 минути“ по bTV.

Инициаторът на референдум бе видимо подразнен от многобройните въпроси за скъсването на снимката на президента Росен Плевнелиев в ефир от сценариста на "Шоуто на Слави" Филип Станев, което скандализира много българи. Причината за акта бе, че държавният глава обяви, че някои от въпросите за общественото допитване трябва да бъдат премахнати.

"Преди три години снимката на Орешарски я гориха пред парламента. Тогава нямаше такъв ефект", коментира Трифонов.

След това той обясни, че не е харесал това, което направил Филип, но не знаел какво ще последва.

"Не знаех. Сценаристите ми имат свобода. Свободата на словото е най-отгоре. Аз не нарушавам основния закон - българската Конституция", каза Трифонов, уточнявайки, че закононарушение е да се подиграваш с химна, флага и герба.

Той цитира френския мислител Волтер с цитата: "Не съм съгласен с Филип, но бих умрял за свободата да направи това, което направи".

На забележката на Иванов, че и Николай Бареков е късал вестници в ефир Слави се подразни и го попита: „Приличам ли ти на Бареков? Колкото и да завърташ и говориш, може да не е морално, но не и незаконно“. И добави, че няма за какво да се извинява на президента. 

Трифонов не отговори дали смята да създава партия, а отвърна с въпрос. „Някога и някъде чул ли си да влизам в политиката и да правя партия? Чул ли си подобна заявка? Можеш да ме питаш и дали ще ставам екшън звезда?", посочи той.

Шоуменът припомни, че на 1 септември му изтича договора с бТВ, а след това трябвало да се погрижи за хората си и семейството си. Той бе категоричен, че ще направи каквото се наложи, за да е адекватен на обстоятелствата.

Коментари: 0