Собственикът на „Булгартабак“ иска да купи и „Техномаркет“

TGI Middle Еast FZE е подал искане за одобрение до КЗК

Собственикът на „Булгартабак“ иска да купи и „Техномаркет“
Дубайската офшорна компания TGI Middle Еast FZE иска да придобие контролен дял върху „Техномаркет България“ АД. Това става ясно от уведомление до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което се иска одобрение за концентрация. В момента дубайската компания е собственик на „Булгартабак Холдинг“.

Според TGI Middle Еast FZE операцията по придобиване няма да окаже въздействие върху продуктово-географски пазари в страната, тъй като „характерът на извършваната от участниците в концентрацията дейност не позволява идентифицирането на пазари, върху които сделката ще окаже въздействие, поради липсата на хоризонтални и вертикални ефекти, както и липса на отношения на свързани пазари“.

Всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.

Преди по-малко от половин година в „Техномаркет България“ имаше друга смяна на собствеността. Тогава „НСН инвестмънт“, собственост на друга дубайска компания - „Интръст Лимитед“, придоби 50-процентния дял на Едоардо Миролио в „Техномаркет“ и на други двама миноритарни акционери в дружеството, с което стана собственик на повече от 72% от капитала.
Коментари: 0