British Airways отново намалява броя на полетите

Компанията отчете загуби от 1.3 млрд.евро за периода от юли до септевмри

British Airways отново намалява броя на полетите

Снимка: Pixabay

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Собственикът на British Airways IAG заяви, че ще експлоатира по-малко самолети от планираното до края на годината, тъй като пандемията продължава да влияе върху търсенето, пише BBC. Авиокомпанията пояснява, че ще изпълнява полети не повече от 30% от обичайните си, в сравнение с миналата година.

До решението се стигна след като фирмата, която също е и собственик на авиокомпаниите Iberia и Aer Lingus, отчете загуби от 1.3 млрд. евро за периода от юли до септември. За същия период на миналата година групата обаче отчете 1.4 млрд. евро печалба.

IAG заяви, че приходите през тримесечието са спаднали с 83% до 1.2 млрд. евро в сравнение със 7.3 млрд. евро миналата година.

"Последните общи резервации не се развиха, както се очакваше преди, поради допълнителните мерки, приложени от много европейски правителства в отговор на втора вълна от инфекции с Covid-19," поясняват от авиокомпанията.

Акциите на IAG паднаха с 1.6% до 99,14p в отговор на актуализацията.

По-рано този месец EasyJet предупреди, че тази година се сблъсква със загуби от над 800 милиона британски лири - първата годишна загуба в историята ѝ.

А миналата седмица Ryanair обяви големи съкращения в своя зимен график на полетите, заявявайки, че ще работи само с 40% от капацитета за миналата година.

 

 

Коментари: 0