София спира нощния транспорт и автобусна линия 306

София спира нощния транспорт и автобусна линия 306

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

Комисията по транспорт реши да закрие нощните линии в София поне до Нова година. Сред останалите решения, които бяха взети на днешното заседание, е и закриване на автобусна линия 306, която се движи в столичния квартал „Младост“. В същото време обаче се открива тролейбусна линия номер 3, която ще се движи от „Надежда” до болница „Св. Анна”.

Голям спор възбуди закриването на линия 306. За съжаление данните показват, че този автобус се използва много малко. Имаше много големи пререкания защо осигуряваме по-добър транспорт за район „Нови Искър” като там един от колегите съветници очевидно си води война с оператора. Всяко едно предложение в тези райони дежурно се обявява за лобизъм. Това, за което аз лобирам, е по-добър градски транспорт. Мен не ме интересува кой е операторът, заяви Карлос Контрера, председател на Транспортната комисия, съобщава Nova.

Освен това транспортната комисия реши да раздели на две автобусната линия 21/22, която в момента се движи от Централна гара до селата Подгумер и Войняговци. „С разделянето на линия 21/22 се дават нови 600 000 лв. годишно за обслужване на линия с 1200 пътника средно дневно“, се казва в позиция на неправителствената организация „Спаси София“.

От неправителствената организация недоумяват защо управляващото мнозинство в транспортаната комисия реши да разкрие нова тролейбусна линия 3, която напълно припокрива маршрута на тролейбус 5, за които управляващите твърдяха, че няма пътници и трябва да се ореже. „Сега се получава засилване на обслужването и повече разходи“, категорични са от „Спаси София“.

Коментари: 0