„София – Европейска столица на спорта“ вече със своя пощенска марка

Валидирането на новата пощенска марка се състоя в Регионалния исторически музей

„София – Европейска столица на спорта“ вече със своя пощенска марка
948 ~ 1 мин. четене
Специална пощенска марка „София-Европейска столица на спорта“ бе валидирана от днес от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски, кмета на София Йорданка Фандъкова и председателя на СОС Елен Герджиков. Събитието се състоя в Регионалния исторически музей София в присъствието на изпълнителния директор на „Български пощи“ ЕАД Деян Дънешки, известни имена в българския спорт, медии и филателисти.

„В годината на първото Председателство на Съвета на Европейския съюз, София e обявена и за Европейска столица на спорта. Тези две събития дават възможност на нашата страна да заяви важната си роля не само като член на Съюза, но и като център за популяризиране на европейските ценности“, заяви зам.-министър Геновски. 

Както спорта, така и пощенските марки, свързват хората, създават чувство на сплотеност и пренасят послания за културата и ценностите на народите. Спортната тема присъства в българското маркоиздаване от 30-те години на двадесети век и оттогава тя е една от най-популярните сред българските филателисти. 

Художник на проекта е Валентин Щинков. 

„Убеден съм, че както с тематиката, така и със изобразените символи, тя ще привлече вниманието не само на колекционерите, но и на хората, които изпращат писма до своите приятели и бизнес партньори“, добави Димитър Геновски. 
Подкрепи Economic.bg