София отново е лидер в IT и аутсорсинг услугите

Столицата заема престижното 30-о място сред най-бързо развиващите се градове в света

София отново е лидер в IT и аутсорсинг услугите
136 ~ 2 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Най-осезаемо повишаване на заетостта в сферата на IT и аутсорсинг услугите има в София, а работните места в този сектор са се увеличили с 16% от 2008 г. Това обяви пред журналисти Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, при откриването на нова технологична фабрика, съобщи Агенция „Фокус”.

Градоначалникът цитира ново изследване на Industry Watch, което доказва изнесените от нея данни.

Фандъкова поздрави компанията за разширението на производството в София. „За нас е изключително важно това, че такъв лидер във високотехнологично производство решава да разшири своя капацитет в нашия град”, заяви тя.

„Благодарение на тези инвестиции и решението да се разшири именно компания в тази сфера, много млади хора от София и цялата страна имат възможност да се реализират в изключително добра работна среда”, посочи Фандъкова.

По думите й от друга страна високо технологични компании в IT сектора и аутсорсинга имат шанса да използват много добре образовани и компетентни млади хода в София, които пък имат възможността да останат тук.

Кметът на Столична община изрази готовност, заедно с целия й екип, да окажат пълно съдействие за по-нататъшно разширяване на компания. „Надявам се с инвестициите, които градът прави, да правим вашето ежедневие по-добро и по-приятно, да пътувате в по-добра градска среда, с по-добър градски транспорт. Мисля, че по бул. „Цариградско шосе” пристигате сега много по-бързо и по-приятно до работното ви място”, каза още Фандъкова.

„Благодарение на всички вас и на хора като вас София беше поставена за 2014 г. на 30-то място сред 300-те най-бързо развиващи се градове в света”, заяви тя.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg