„Солидарност с щипка любов“ ще подкрепя целогодишно уязвими хора

Благотворителната кампания е подкрепена от КРИБ, Фондация „Кремена и Кирил Домусчиеви“ и \"Ред Девил Кетъринг\" за осигуряването на готова храна в социалните домове

„Солидарност с щипка любов“ ще подкрепя целогодишно уязвими хора
636 ~ 2 мин. четене
Автор: Хювефарма

Фондация „Кремена и Кирил Домусчиеви“ съвместно с КРИБ и „Ред Девил Кетъринг“ стартира през април благотворителна кампания „Солидарност с щипка любов“ за ежедневна доставка на домашно приготвена храна  - 2 ястия, 7 дни в седмицата. Кампанията е насочена и помага на около 300 човека от социални институции на територията на Столична община, които се намират встрани от фокуса на обичайното обществено и дарителско внимание.

Става въпрос за звено „Майка и бебе“ ЦОП – гр. София; Кризисен център за деца и жени, пострадали от домашно насилие „Света Петка“; Център за кризисно настаняване на бездомни хора; Център за лица с ментална изостаналост в Подгумер; Възрастни хора, които нямат възможност да излизат от домовете си и са трудно подвижни - съвместно с храм „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. София.

„От името на хората в риск и нужда, ползващи услугата на Столична община в Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост и Център за кризисно настаняване на бездомни лица, от името на персонала на социалните услуги на Столична община и от свое име, Ви изказвам най-сърдечни благодарности за безценната помощ за осигуряване на готова храна и подкрепа за обгрижването на хората и осъществяване на цялостната ни дейност“, пише зам.-кметът на Столична община Албена Атанасова.

„Първоначалната идея беше да помогнем на тези институции по време на кризата с Covid-19 и последствията от нея, но вярваме, че подобни инициативи трябва да се правят постоянно и целогодишно. Трябва по-често да показваме съпричастност и човечност към хората, които наистина имат нужда да им се подаде ръка“, коментираха от Фондацията.

Всеки, който има възможност и желание може да се включи като направи своето дарение директно по банков път по сметката на фондация „Кремена и Кирил Домусчиеви“.

IBAN: BG23BPBI81701603727039
SWIFT: BPBIBGSF
Валута: BGN

Пари могат да се даряват и в брой в офисите на следните компании:

  • „Биовет“, гр. Пещера - Ружа Чапарова и/или Мария Николова;
  • „Биовет“, гр. Разград – Сабрие  Мустафова;
  • „Хювефарма“ – Йорданка Гергова и/или Диана Иванова;
    „Лудогорец“ – Николета Георгиева;
  • „БМФ Порт Бургас“ – Светла Маринова;
  • „Параходство БМФ“ – Ралица Богоева и/или Иванка Гърнева;
  • „Балкан и Балканвело“ – Дарина Тодорова;
  • "Нова Броудкастинг Груп" – Биляна Медарова.
Подкрепи Economic.bg