SpaceX изведе в Космоса сателит с размера на автобус (видео)

Веднъж задържал се на повърхността на планетата, той ще осигури „телевизия, широколентов достъп, корпоративни мрежи и други телекомуникационни решения“

SpaceX изведе в Космоса сателит с размера на автобус (видео)

Докато по-голямата част от Америка спи, компанията на Илон Мъск постигна важна победа – за 50-ти път изстреля сателит в Космоса, но този път с рекорден размер, публикува Business Insider.

След възможен фалит през 2008 г. след три неуспешни последователни изстрелвания на ракети, SpaceX изведе в Космоса своя Falcon 9 и вече доминира в индустрията. Илон Мъск написа в своя Twitter профил, че сателитът е най-големият геостационарен спътник, който са изстрелвали до момента – с размерите на градски автобус. 
Компанията изведе съоръжението в 12.33 във вторник около Cape Canaveral – Флорида. Близо 33 минути след старта, горната част на ракетата трябва официално да разгърне спътника,  наречен Hispasat 30W-6. Веднъж задържал се на повърхността на планетата, той ще осигури „телевизия, широколентов достъп, корпоративни мрежи и други телекомуникационни решения“. Това обясниха от компанията. 
Вижте и видео от изстрелването на сателита.
Коментари: 0