Според Борисов: Който купува руски газ, ще има проблеми

Това послание е разкодирал премиерът в думите на Доналд Тръмп

Според Борисов: Който купува руски газ, ще има проблеми
2855 ~ 1 мин. четене
Тези, които купуват руски газ в Европа, ще имат проблеми. Това послание премиерът Бойко Борисов е „прочел” между редовете в изказването на американския президент Доналд Тръмп в речта му при откриването на 73-ата сесия на Общото събрание на ООН в САЩ вчера. 

„Разбирам защо сред голяма част от американците той е толкова популярен”, сподели още Борисов пред БНТ. Премиерът разтълкува политиката на Тръмп така: „Няма да даваме повече пари за тези, които не ни уважават. Няма да участваме там, където не ни уважават.Тези, които не купуват газ от Съединените щати или енергоносители , тези, които си позволяват да намаляват цените, с което да пречат на американските компании, ще бъдат тежко санкционирани”. 

Българският премиер коментира, че в момента глобалната война е за петрола и газа. По думите му всички говорят за мир, но истината е надпревара в ядреното въоръжаване и използване на химическо оръжие въпреки забраните, мигрантски вълни, влошени търговски и политически отношения между държавите. 

Що се отнася до вътрешната ситуация, пречупена през призмата на глобалните трендове, Борисов коментира поскъпването на парното. Той изрази съжаление, че с подкрепата на опозицията у нас са били блокирани опитите за концесии на газ. „А когато цената на руския газ се вдига, както в момента, изведнъж казват, че ще стане по-скъпо парното”, възкликна премиерът и подчерта, че „това е цена и никой не може да я задържи”. 

Подкрепи Economic.bg