Стартиращи предприятия ще получат близо 20 млн. лева за разработване на иновации

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сключените договори по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

Стартиращи предприятия ще получат близо 20 млн. лева за разработване на иновации
1432 ~ 1 мин. четене

Eдна от основните цели на Правителството и на Министерство на икономиката е да създаде предпоставки за развитие на страната ни като център на високотехнологични производства и услуги. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който раздаде днес сключените договори по процедура „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“ на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. (ОПИК).

Одобрени за финансиране по процедурата са 52 проекта с размер на заявената безвъзмездна финансова помощ 19 446 155,33 лева. На официалната церемония присъстваха още заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и главният директор на главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност Ивелина Пенева.

Министър Караниколов изрази благодарност към представителите на компаниите, затова че развиват и реализират своите бизнес идеи в България. Министърът на икономиката посочи, че иновациите са водещият стимул, чрез който да бъдат стимулирани да останат и да бъдат върнати младите хора в страната ни.

Целта на процедура „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“ е да бъдат подпомогнати стартиращи предприятия, които разработват иновационни продукти, процеси или услуги.

Подкрепи Economic.bg