Ангелкова: Скоро стартира работата по 4-лентов път Бургас-Слънчев бряг

Ще продължи премахването на незаконни обекти в курортите

Ангелкова: Скоро стартира работата по 4-лентов път Бургас-Слънчев бряг
920 ~ 1 мин. четене
Изграждането на четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг е приоритет за правителството и всички процедури са в достатъчно напреднал етап, за да може скоро да стартира работа по отсечката. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с представители на туристическия бранш в Слънчев бряг днес. На срещата присъства и вицепремиерът Валери Симеонов, съобщават от Министерство на туризма.

Всеки трябва да спазва задълженията си, за да има ред и да бъдат гарантирани сигурността и комфортът на туристите в Слънчев бряг. Нашата цел е в рамките на този мандат да започне да се променя обликът на курорта, допълни тя.

Министърът подчерта, че статутът на националните курорти е специфичен. „Необходимо е да има еднакви правила, свързани с инфраструктурата, благоустройството, рекламата, разходването на средствата“, посочи Ангелкова.

„Мога да ви уверя, че както сме коментирали и по време предишни срещи, ще продължим с премахването на незаконните обекти. Ако обстоятелствата го налагат, ще бъдат и затваряни, за да не се извършва търговска дейност“, подчерта министър Николина Ангелкова. 

Тя коментира, че един от най-големите проблеми е липсата на квалифицирани кадри. В тази връзка тя съобщи, че миналата седмица на среща с министъра на труда и социалната политика Бисер Петков е предложила техническото време за регистрация на сезонни работници от трети страни за работа в страната до 90 дни да бъде намалено. Ще бъде създадена организация за по-бързото обработване на документите и регистрацията да се извършва в по-кратък срок от нормативно заложения, който е 15 дни.

Подкрепи Economic.bg