Столична такси компания сваля цените

Такситата на \"За едно евро\" вече ще возят за 70 ст. на километър

Столична такси компания сваля цените
3716 ~ 1 мин. четене

Една от софийските таксиметрови компании обяви намаление на тарифите си от 1 май. 2-15 г.  „За едно евро" вече ще вози клиентите си за  70 ст. на километър дневна тарифа (при досегашна 77 ст.) и 81 ст. нощна тарифа (досега 87 ст.)

От компанията посочват, че не смятат таксиметровите услуги в София за скъпи. Напротив, от дружеството казват, че „съществува добър баланс на таксиметровия пазар по отношение на търсенето и предлагането, както и добро равновесие в бранша".

Причината според компанията да свали цените е друга. „За едно евро" разполага с около три пъти по-малко автомобили в сравнение с водещите компании и силната конкуренция я притиска в ъгъла. Още повече, че „таксиметровата фирма понася сериозни загуби заради големия брой „ментета", които използват стикери, с които почти напълно я наподобяват".

„От позицията на малка компания, която трябва да компенсира отстъствието на иновативни технически решения, се налага да заемем съответното си място в по-ниския ценови диапазон на таксиметровия бранш", се казва още в становището на компанията.

Новината за намалението на цените обаче веднага предизвика коментари, че ходът може да е предизвикан от появата на компанията Uber, която осигурява превоз на пътници извън таксиметровите услуги и която значително увеличи конкуренцията в града. Тя работи на българския пазар от декември 2014 г.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg