5 суперхрани за есента
През есента пада имунитетът ни и в нас се случват различни процеси

© ECONOMIC.BG / Pixabay
Времето се захлажда, но това не означава, че не трябва да се стараем да изглеждаме добре и да бъдем здрави. Есента е времето, в което с нас се случват различни процеси - пада имунитетът ни, започваме да страдаме от косопад, ноктите стават чупливи, а кожата нееластична.
Ние можем да контролираме всичко това и да бъдем добре подготвени за зимата, благодарение на някои суперхрани. Вижте 5 суперхрани, с които можем да бъдем здрави и красиви през есента:
Джинджифил
Това е много силен имуностимулант, а и подпомага топенето на мазнините. Приготвяйте го на чай или като подправка към месо, ориз или картофи.
Круши
Сладкият и сочен вкус прави този плод приятен за консумация. Добър източник е на витамин С. Подходящи са да се консумират като десерт, към салата, печени или като добавка към ястие.
Карфиол
Сладкият и лек вкус е идеален за есенни ястия. Консумацията му предотвратява ракови съединения. Подходящ е за салата или пюриран за гарнитура, сумите също са много вкусни.
Тиква
Сладкият вкус и влажна текстура я правят идеална за пици, торти и дори пудинг. Богата е на калии и витамин В. Един от най-добрите начини да се хапва е печена с мед и орехи.
Ряпа
Чудесна алтернатива на репичките и зелето. Корените са добър източник на витамин Ц, а листата на витамин А, К и фолиева киселина.