„Свети Свети Константин и Елена Холдинг“ ще стопанисва и южния плаж в курорта

Фирмата ще предлага чадър и шезлонг от по 10 лв.

„Свети Свети Константин и Елена Холдинг“ ще стопанисва и южния плаж в курорта

Снимка: Economic

1532 ~ 1 мин. четене

Дружеството „Свети Свети Константин и Елена Холдинг“ АД ще стопанисва южния плаж в курорта. С решение на Министерски съвет компанията е определена за концесионер на ивицата за 15 години. 

Фирмата се задължава да предлага за целия срок на договора цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лв. и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лв. в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Преди месец фирмата спечели концесия и на плажа „Св. Св. Константин и Елена - голям плаж“  като и там цената за ползване на чадър и шезлонг е от по 10 лв.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане в размер на 13.8% без ДДС или 100 979,71 лв. с ДДС за първата година от срока на концесията. Началната дата на концесията е датата на влизането в сила на концесионния договор, но не по- рано от 1 януари 2019 г.

Подкрепи Economic.bg