Тайланд показа новата придружителка на краля

На снимките се вижда как 34-годишната дама пилотира изтребител, носи бойна униформа и стреля с автомат

Тайланд показа новата придружителка на краля

Снимка: БТА

6470 ~ 1 мин. четене

Двореца на Тайланд предприе рядко срещан ход, като пусна снимки от професионалните занимания на новоназначената придружителка на краля. Те предизвикаха такъв интерес, че сайтът на институцията се срина, съобщава Би Би Си.

На снимките 34-годишната Синенат Вонгваджирапакди е показана как пилотира изтребител, носи бойна униформа и стреля с автомат. Придружителка, (или консорт) е титла, дадена от монарх на съпруга или спътника му. 67-годишният крал Маха Ваджиралонгкорн връчи титлата на Синенат през юли, два месеца след брака си с кралица Сутида, четвъртата му съпруга.

Синенат, генерал-майор, е първият човек, получил титлата Royal Noble Consort (кралски почетен консорт) за почти век. Наред със снимките, е публикувана и нейната биография. В изявление от двореца на Тайланд се казва, че кралят е „наредил изготвянето на кралска биография“ за Синенат, която е обучен пилот, медицинска сестра и бодигард.

41-годишната кралица Сутида е бивша стюардеса и заместник-началник на кралската охрана, е дългогодишният партньор на крал Ваджиралонгкорн и се вижда с него на публични места от много години. Кралят се възкачи на трона след смъртта на баща си през 2016 година.Подкрепи Economic.bg