Тайните служби отърваха Тръмп от нападение в Охайо

В петък милиардерът отмени свой митинг в Чикаго заради размирици

Тайните служби отърваха Тръмп от нападение в Охайо
240 ~ 2 мин. четене

По време на митинг в Охайо агенти на „Сикрет сървис“обградиха с телата си Доналд Тръмп и успяха да го предпазят от нападател, който се опита да го атакува в гръб. Полицаи моментално изведоха на ръце нарушителя на реда, който предизвика паника, и го арестуваха.

По-късно представител на органите на реда информира, че задържаният е 32-годишният Томас Димасимо. Той се е опитал да пробие кордона от охрана на кандидатът за президент на САЩ, докато той правел изявление от трибуната в хангар на фона на частния си самолет „Боинг-757“. CNN показа цялата случка на живо.

След това милиардерът заяви, че е бил готов за нападателя си, но било по-лесно ченгетата да го заловят и поздрави службите за добре свършената работа.

Началникът на летищната полиция Майк Итър коментира пред NBC, че задържаният се намира в затвора на община Монтгомъри и е обвинен в опит за нарушаване на реда и предизвикване на паника. Димасимо е прескочил стоянка за велосипеди в опит да се качи на сцената. В настъпилата ситуация е разбит носа на един от полицаите.

В петък Тръмп отмени свой митинг в Чикато половин час след започването му, след като демонстранти и негови поддръжници се сбиха. Голяма част от хилядите събрали се бяха враждебно настроени срещу милиардера. При безредиците полицията задържа 5-ма протестиращи, а двама пазители на реда бяха ранени. Тръмп все пак проведе митинга в Охайо. Стана ясно и че събирането в Синсинати също ще се състои в насрочения ден и час.

Опити за прекъсване на митинг на Доналд Тръмп имаше и в Сейт Луис, Мисури, пише Club Z. Милиардерът, който е водещ фаворит от Републиканската партия, бил прекъснат от освиркания няколко пъти. 

Подкрепи Economic.bg