Търсят се студенти за сезонна заетост в Германия

Задължително е да имат много добри познания по немски език

Търсят се студенти за сезонна заетост в Германия
3464 ~ 1 мин. четене

Регионалната служба по заетостта в Благоевград набира заявления от младежи, които да искат да работят в Германия през лятото. Работата, която се предлага посредством мрежата за сътрудничество между службите по заетост в страните от Европейското икономическо пространство, е за пощальони към Немските пощи. Заплащането, обещано от работодателя, е 12 евро на час с 38 часова работна седмица. Офертата за работа е за 5 месеца.

Офертата за работа в Германия е за студенти. За да кандидатстват за нея, изискването на работодателя е те в момента да се обучават в български университети, като може да са и задочна форма на обучение или последен курс. Задължително е да имат много добри познания по немски език.

Одобрените студенти ще работят в 3 немски града. Всички младежи, които проявяват интерес до 15-и март могат да подадат заявление и автобиография в бюрата по труда в Благоевградска област.

В офертата е посочено, че работодателят помага при търсенето и намирането на квартира и като пример е дадено, че една стая в района на тези три града, където ще бъдат назначавани младежите студенти, струва между 300 и 400 евро на месец на човек.

Подкрепи Economic.bg