10-те най-добри британски университета на 2016 г.

Подреждането е според академични постижения и оценки от работодатели

10-те най-добри британски университета на 2016 г.
Всяка година Quacquarelli Symonds (QS) прави класация на най-добрите университети в света. Вече ви представихме подреждането, в което намира място и Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Класацията се прави на базата на репутацията на висшите учебни заведения според академичните постижения и реализацията на завършващите студенти, броя на цитираните публикации и др.

Сред най-влиятелните учебни заведения се подреждат и голяма част от британските университети. В Топ 400 са 48 учебни заведения от Острова.

Великобритания е и предпочитано място за завършващите в България да продължат образованието си.

Ето класацията на 10-те най-добри британски университета:

10. University of Warwick – 51-во място в светаУчебното заведение се радва на почти перфектна репутация сред компаниите-работодатели с 98,9 точки от 100 възможни.

9. University of Bristol – 41-во място в светаМакар и да пада с 4 места спрямо миналата година, има отлична академична репутация – 85,5 точки от 100.

8. London School of Economics and Political Science – 37-о място в светаПълен брой точки – 100 от 100 от работодатели. Каква по-добра препоръка?!

7. University of Manchester – 29-о място в светаИ той се радва на отлична репутация сред работодателите – 99,7 точки от 100. 97,9 е резултатът за академични постижения.

6. King's College London – 21-во място в светаГуби две места в световното подреждане и е четвърти по ред в британската столица

5. University of Edinburgh – 19-о място в светаТова е най-добрият шотландски университет, с 99,2 точки за академични постижения. Изкачва се с две места в световното подреждане спрямо м.г.

4. Imperial College London – 9-о място в светаИзвестен е с програмите си в точните науки и изпреварва американски университети като Принстън, Йейл и Корнел.

3. University College London – 7-о място в светаТова е най-добрият университет в Лондон с общо 95,6 точки от 100.

2. University of Oxford – 6-о място в светаЗапазва класирането си от предходната година с отлични резултати за академична репутация и оценка на работодателите.

1. University of Cambridge – 4-о място в светаМакар и да изпада от световния Топ 3, Кеймбридж си остава най-добрият британски университет с общ резултат от 97,2 точки от 100 възможни. Пред него са три американски университета – Харвард, Станфорд и Масачузетския технологичен институт.
Коментари: 0