11-те най-добри европейски дестинации за соло пътешественици

Да пътуваш сам си има своите предимства

11-те най-добри европейски дестинации за соло пътешественици

Снимка: Pixabay

Да пътува човек сам, без компания, може да бъде изключително възнаграждаващо преживяване, особено на място, на което може да се видят богати културни забележителности, атракции и природа.

Уебсайтът за пътувания в Европа Route Perfect пусна списък с най-добрите дестинации в Европа за соло пътешественици.

Класацията се основава на данни от над 100 000 пътувания, резервирани през сайта от соло пътуващи хора от целия свят, пише „Индипендънт”.

От великолепни европейски столици, изпълнени с история, архитектура и изкуство, до градове с хипарски квартали и евтина бира, в списъка има по нещо за всеки тип пътешественик.

Вижте Топ 11:

11. Мюнхен, Германия


Баварският град привлича посетители със своята живописна архитектура, художествени галерии и бирарии. Тук е особено оживено през есента по време на Октоберфест.

10. Виена, Австрия


Световноизвестната опера, богато украсени сгради и фантастични десерти правят този град популярен за соло пътуващи, които искат да се насладят на културни изживявания.

9. Лондон, Великобритания


Множеството културни забележителности като Британския музей и "Тейт Модърн” правят британската столица популярен избор.

8. Прага, Чешка република


Готическата архитектура, евтината бира и бурният нощен живот са достатъчни условия посещението на чешката столица никога да не е напълно самотно изживяване, дори ако пътувате сам.

7. Берлин, Германия


Дом на Галерия Ийст Сайд и на модерните квартали като Кройцберг, любителите на историята и хипстърите са привлечени от Берлин.

6. Барселона, Испания


Не е нужно да пътувате до Барселона с други хора, за да оцените красотата, изкуството и архитектурата на града, като например на грандиозния Парк Гюел на Гауди.

5. Флоренция, Италия


Тосканската столица привлича любителите на изкуството с произведения на Да Винчи и Микеланджело. В сърцето на града, куполът на Флорентинската катедрала, проектиран от Филипо Брунелеши, е сам по себе си произведение на изкуството.

4. Амстердам, Холандия


Независимо дали предпочитате да карате велосипед или да направите круиз по един от каналите на града, Амстердам е идеалната дестинация за активни пътешественици.

3. Венеция, Италия


Венеция може да има репутация на романтичен град, но това не означава, че не може човек да му се наслади сам. Градът на каналите е идеалното място да разглеждате изкуство, да се повозите на гондола или просто да обикаляте невероятните му улички.

2. Париж, Франция


"Градът на светлините се гордее с очарователната архитектура, безкрайната история, богатата култура и невероятната кухня", каза Боаз Лантсман, основател на RoutePerfect.com, за Business Insider.

1. Рим, Италия


"История, руини, архитектура, култура, страхотна храна и нощен живот" е това, което според Лантсман прави столицата на Италия най-добрата дестинация за соло пътуващи в Европа.

Коментари: 0