10-те най-красиви алпийски ски курорта

Обстановка, атмосфера, архитектура - всичко в тях е омагьосващо

10-те най-красиви алпийски ски курорта
10044 ~ 2 мин. четене

Да избереш най-красивия ски курорт в Алпите е като да избереш най-красивия диамант. Дивите върхове и блестящия сняг са перфектна комбинация, а с някои от добавените от човека удобства се получава мястото за перфектната ваканция.

Обстановката, атмосферата, архитектурата - всичко в тях е омагьосващо. Все пак CNN се нае с трудната задача да подбере 10-те най-красиви курорта в Алпите.

Вижте ги:

Зермат, Швейцария


Прочутото село, ски от световна класа, богата планинарска история, иконичен връх. Още с пристигането си тук туристите се влюбват в Матерхорн. Самото пристигане е с влак или такси, защото в това бижу колите са забранени. Зермат е отчасти културно завръщане, отчасти швейцарска изтънченост. Тук може да видите заснежени хамбари да се издигат край луксозни нови постройки.

Грименц, Швейцария


И това малко селце е уникално по рода си, с алеите си старомодни хижи, селски хамбари, осветени от слънцето балкончета, на които цъфтят 34 вида здравец през лятото. Намира се в долината Анивие, близо до долината на Рона. В южната част на курорта са четирихилядниците – върховете Weisshorn, Bishorn, Zinalrothorn, Obergabelhorn, Matterhorn и Dent Blanche.

Венген, Швейцария


До селцето може да се стигне само със зъбчата железница или кабинков лифт. То се намира в долината Лаутербрюнен и в подножието на 4-хилядниците Айгер, Мьонх и Юнгфрау. Тук се провеждат и международни ски състезания.

Кицбюел, Австрия


Кицбюел е за ските като Уимбълдън за тениса. Всеки януари тиролският град е домакин на популярното ски спускане, познато като The Streif – едно от най-трудните спускания заради променливия терен. Тогава градът се превръща в лудница от хора – фенове на зимните спортове. През другото време мястото е доста спокойно и можете да се насладите на неговите забележителности.

Кортина д`Ампецо, Италия


Италианският град се намира в южните Алпи, на два часа от Венеция, и е магнит за скиорите. Тук са снимани и някои от сцените в един от филмите от поредицата за Джеймс Бонд. Наистина е невероятно красиво място.

Лех, Австрия


Още едно прекрасно селце, превърнато в луксозно място за почивка и ски ваканция на богаташи и кралски особи. Любимо място на принеса Даяна. Край него тече и едноименната река в региона Арлберг.

Заас-Фее, Швейцария


За това швейцарско селце може да се назоват много любопитни факти. То е родно място на прочутия скиор Пирмин Цурбриген. Тук е сниман клипа на Wham! "Last Christmas" през 1984 г., с прекрасния вокал на Джордж Майкъл – един от вечните коледни хитове. Тук също така не се движат автомобили. В Заас-Фее се намира и най-високият въртящ се ресторант в света.

Алпбах, Австрия


И тук цари спокойна тиролска атмосфера, къщичките са дървени, в средновековен стил. Близо е до Инсбрук.

Межев, Франция


Курортът се класира главно заради локацията си – под Монблан. Той е един от първите алпийски курорти, развит от богатата фамилия Ротшилд през 20-те години на 20-и век.

Курмайо, Италия


Намира се от италианската страна в подножието на Монблан и е популярен още от 18-и век, когато богатите фамилии идвали тук на почивка заради термалната вода. В града се намира и най-високо разположената ботаническа градина в Европа.
Подкрепи Economic.bg