Теленор предлага услуга за следене на коли

Drivey играе ролята на „преводач“ между автомобила и неговия собственик

Теленор предлага услуга за следене на коли

Снимка: Теленор

14194 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Теленор предлага услуга за мониторинг и проследяване на автомобили. Drivey използва 4G технологията, като включва комбинация от устройство за диагностика на автомобила (OBD-II) и мобилно приложение. Хардуерът се инсталира в OBD буксата, с която разполагат повечето автомобили, произведени след 2004 г.

За да осигури надеждната връзка на своите клиенти навсякъде и по всяко време, Drivey 4G позволява на потребителите да пуснат WiFi мрежа, която може да се използва от пътниците в автомобила, докато е включен, обясняват от телекома. Към хотспота могат да се свържат до 10 устройства едновременно, като е възможно да се зададе и парола за достъп. Включените допълнителни данни за сърфиране на територията на България са 15 000 MB на месец, като потребителите могат да проверят оставащия включен трафик и да закупят допълнителни пакети с данни през мобилното приложение.

Drivey играе ролята на „преводач“ между автомобила и неговия собственик. В мобилното приложение Drivey by Telenor може да се следи информация за местоположение на автомобила, включване на двигателя, разхода на гориво, начина на шофиране, резки промени в скоростта, рязко спиране и данни за всички пътувания в последния месец. Също така могат да се задават граници на позволените с автомобила пътувания, както и позволена максимална скорост и да бъдат получавани нотификации, в случай че бъдат превишени. Приложението позволява на повече от един потребител да се свърже към едно и също устройство, така че данните за автомобила да са достъпни за всички, които го използват.

Подкрепи Economic.bg