Tesla изтегля 123 000 коли Model S, ще сменя болтове

Няма регистрирани случаи на злополуки или пострадали пътници във връзка с проблема

Tesla изтегля 123 000 коли Model S, ще сменя болтове
Tesla изтегля 123 000 седана Model S, произведени преди април 2016 г. Целта е да бъдат заменени болтовете на кормилното управление. Говорител на компанията заяви, че тя е наблюдавала "прекалена корозия" на компонентите за управление на движението на автомобила в някои студени райони, където се използва определен вид пътна сол.

Няма регистрирани случаи на злополуки или пострадали пътници във връзка с проблема, казват от Tesla.

Говорителят допълни, че ако болтовете се повредят, водачът все още би могъл да контролира превозното средство. Проблемът може да направи автомобила по-трудно управляем при ниски скорости и паралелно паркиране и не би трябвало да "влияе съществено върху управлението при висока скорост", казват още от компанията на Илон Мъск.

Фирмата е изпратила уведомление по имейла на всички собственици на Model S, чиито коли са включени в изземването, съобщава CNN.

Model S получи доста добри оценки за безопасност, но новината за това изтегляне идва в тежко време за Tesla. Цената на акциите на компанията се е понижила с повече от 25% през последния месец. Инвеститорите се притесняват от способността на компанията да достави своя първи масов автомобил на пазара, Model 3, заради производствени проблеми.

Акциите паднаха с почти 4% по време на следобедната търговия в четвъртък, след като бе обявена новината за изтеглянето на коли Model S.
Коментари: 0