Tesla продава по-добре в пандемията от конкурентите

Компанията е доставила над 90 000 автомобила през второто тримесечие

Tesla продава по-добре в пандемията от конкурентите

Снимка: БТА

Производството и продажбите на Tesla бяха засегнати от пандемията и блокиранията около COVID-19. Но не толкова, колкото други автомобилни производители, пише CNN. 

От компанията за електромобили съобщиха в четвъртък, че са доставили 90 650 автомобила на клиентите през второто тримесечие. Това е с 5% по-малко от преди година, но далеч под спада от 30% или повече, отчетени от други автомобилни производители.

Продажбите се държат добре, но производството на Tesla спада с 20% спрямо първото тримесечие, тъй като фабриката във Фремонт, Калифорния, остана затворена дълго. След това обаче изпълнителният директор Илон Мъск се противопостави на забраната за работа и отвори въпреки препоръките на властта. 

Солидните продажби се оказаха добра новина за всички, които се надяваха Tesla да съумее да поддържа своята рентабилност дори и в момента на пандемия. Акциите на компанията, които се котираха с 6% нагоре в ранната търговия, преди данните за продажбите, се покачиха още след обявяването на новините. 

Компанията неотдавна успя да стане най-ценният автомобилен производител в света. Само през тази година акциите ѝ поскъпнаха с 168%. 

Коментари: 0