Tesla събира $1.5 млрд. за производството на Model 3

Компанията се подготвя за повишено разходване на наличните ѝ средства през предстоящите „най-малко шест месеца производствен ад”

Tesla събира $1.5 млрд. за производството на Model 3

Компанията Tesla, която произвежда едноименните електрически автомобили, възнамерява да събере около 1.5 млрд. долара чрез предлагане на облигации, пише Business Insider. Причината е подготовката на фирмата за производството на най-новия ѝ електрически седан – Model 3.

Ходът на Tesla идва, докато компанията получава хиляди предварителни поръчки за Model 3, които са средно по 1800 на ден от представянето на колата в края на юли. Американският производител разчита най-новия модел, който ще е и най-евтиният,  да го превърне в печеливш производител на електрически автомобили за масовия пазар.

При представянето на Model 3 главният изпълнителен директор Илън Мъск заяви, че фирмата ще бъде изправена пред „най-малко шест месеца производствен ад”, повишавайки производството на новия модел. 

В края на второто тримесечие на годината Tesla имаше 3 млрд. долара налични средства в сравнение с 4 млрд. долара след първото тримесечие. Разходването на парични средства на Tesla, което се очаква да достигне до 2 млрд. долара кара някои хедж фондове да се съмняват в компанията.

Коментари: 0