Tesla вдига цените в Китай предсрочно

Ескалацията на търговската война между САЩ и Китай променя плановете на компанията

Tesla вдига цените в Китай предсрочно

Снимка: БТА

476 ~ 1 мин. четене
Цените на електромибилите Tesla в Китай поскъпват този петък, по-рано от предвиденото. Планът на производителя е да ги повиши отново през декември, ако тарифите на Пекин за автомобили влязат в сила, твърдят запознати пред Reuters. 

Източниците отказват да се идентифицират, тъй като планът не е обявен публично. От Tesla засега отказват да коментират въпроса. 

Компанията е една от многото, засегнати от китайско-американските търговски спорове. Към момента Tesla внася всички автомобили, които продава в Китай, отвън. Заради промените в тарифите през последната година, производителят коригира не веднъж цените на продуктите си. 

По-рано този месец стана ясно, че Tesla планира да вдигне цените в Китай от септември. Това се случи, след като юанът отслабна значително спрямо щатския долар. Сега се очертава повишението да влезе в сила по-рано от предвиденото. 

И двамата източници казват, че автомобилният производител вече планира ново поскъпване през декември, след като китайското търговско министерство миналата седмица обяви, че възстанови тарифите от 25% за превозни средства и 5% за автомобилни части, които бяха спрени през декември. 

„Tesla също така ще се опита да достави повече коли до Китай преди декември, преди повишаването на тарифата“, казва още единият от източниците. Подкрепи Economic.bg